Οδηγός για το ανοιξιάτικο grooming του σκύλου

Οδηγός για το ανοιξιάτικο grooming του σκύλου

Συμβουλές για το ανοιξιάτικο grooming του σκύλου και τη φροντίδα του πριν τους θερινούς μήνες του χρόνου.

Καθώς ο καιρός τώρα ξεκινά να βελτιώνεται, είναι η καλύτερη περίοδος να μοιραστούμε τις συμβουλές των ειδικών για το ανοιξιάτικο grooming του σκύλου μ’ έναν πλήρη οδηγό που θα σας λύσει τα χέρια.  Στο παρακάτω κείμενο, θα παρουσιάσουμε τη σημασία του ανοιξιάτικου grooming και τα οφέλη του για τον τετράποδο φίλο μας. Κατά τη διάρκεια αυτής της εποχής, οι αλλαγές στον καιρό επηρεάζουν το τρίχωμα του σκύλου, καθιστώντας το grooming αναγκαίο για να διατηρηθεί η υγεία του. Παρακάτω, θα εξετάσουμε τις βασικές συμβουλές για τη φροντίδα του τριχώματος στο σπίτι αλλά και τους λόγους που πολλοί προτιμούν το ανοιξιάτικο grooming ενός επαγγελματία.

Γιατί είναι σημαντικό το ανοιξιάτικο grooming

petchef - ανοιξιάτικο grooming  - σκύλος Άνοιξη

Αφαιρεί την υπερβολική τρίχα και τις βρωμιές που μπορεί να έχουν συσσωρευτεί κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Αυτό βοηθά στην καθαριότητα  και την υγεία του δέρματος και του τριχώματος του σκύλου.

Με το ανοιξιάτικο grooming, μπορείτε να μειώσετε την ποσότητα της τρίχας που χάνεται σε ορισμένα είδη, κατά τη διάρκεια της Άνοιξης και να διατηρήσετε το σπίτι σας καθαρό.

Σας επιτρέπει να ελέγξετε καλύτερα την υγεία του δέρματος του σκύλου και να εντοπίσετε τυχόν ερεθισμούς, εξανθήματα ή άλλα δερματικά προβλήματα που απαιτούν προσοχή.

Η τακτική φροντίδα του τριχώματος, των νυχιών και των αυτιών του τετράποδου φίλου μας συμβάλλει στην πρόληψη προβλημάτων υγείας και στην προώθηση της γενικής ευεξίας του κατοικιδίου μας.

Συμπερασματικά, το ανοιξιάτικο grooming είναι μια χρήσιμη διαδικασία που συμβάλλει στη διατήρηση της υγείας και της ευεξίας του σκύλου σας κατά τη διάρκεια της Άνοιξης.

Tips για το ανοιξιάτικο grooming στο σπίτι

  • Προτιμήστε το μπάνιο ή τον κήπο για το ανοιξιάτικο grooming του σκύλου σας, καθώς είναι πιο εύκολοι χώροι στον καθαρισμό.
  • Βεβαιωθείτε ότι έχετε τα κατάλληλα αξεσουάρ και εργαλεία για το grooming, όπως ψαλίδια νυχιών, χτένες και βούρτσες για το τρίχωμα, καθώς και προϊόντα καθαρισμού.
  • Ξεκινήστε με ένα καλό μπάνιο και συνεχίστε αφαιρώντας τους κόμπους. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε την κατάλληλη βούρτσα ή χτένα για το τρίχωμα, αφαιρώντας την υπερβολική τρίχα.
  • Εάν τα νύχια του σκύλου σας είναι μακριά, κόψτε τα με προσοχή χρησιμοποιώντας το ειδικό ψαλίδι νυχιών ή μία λίμα. Δείξτε προσοχή ώστε να μην υπάρξουν ατυχήματα!
  • Χρησιμοποιήστε κατάλληλα προϊόντα για τον καθαρισμό των αυτιών και των ματιών του σκύλου σας ώστε να τον ανακουφίσετε από τυχόν ενοχλήσεις.
  • Εφαρμόστε αντιπαρασιτικά προϊόντα σε περίπτωση που το χρειάζεται ο σκύλος σας.

Βρείτε εδώ τα καλύτερα προϊόντα περιποίησης για τον σκύλο σου, από σαμπουάν μέχρι serum ενυδάτωσης και επανόρθωσης της τρίχας. 

Πώς να ηρεμήσετε τον σκύλο σας κατά τη διάρκεια της περιποίησης

Η περιποίηση του σκύλου μπορεί να είναι μια πρόκληση, ειδικά αν ο σκύλος είναι ανήσυχος. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές συμβουλές και μερικοί έξυπνοι τρόποι για να ηρεμήσετε τον σκύλο σας ώστε η διαδικασία του ανοιξιάτικου grooming να γίνει πιο εύκολη και να απαιτήσει λιγότερο κόπο.

Εκπαιδεύστε τον σκύλο σας να κάθεται και να στέκεται. Αυτό θα σας φανεί χρήσιμο κατά τη διάρκεια της περιποίησης ενώ παράλληλα θα περιορίσει την ανησυχία του.

Χρησιμοποιήστε χάδια, απαλές κινήσεις και ηχητικές εντολές για να κατευνάσετε τον σκύλο σας κατά τη διάρκεια της περιποίησης. Με τον τρόπο αυτό θα αισθανθεί ηρεμία και ασφάλεια.

Ανταμείψτε τον σκύλο σας με λιχουδιές κατά τη διάρκεια της περιποίησης αλλά και μετά την ολοκλήρωση της.

Δώστε στον σκύλο σας τον χρόνο να ηρεμήσει μετά το grooming και αφήστε τον να χαλαρώσει μετά την περιποίηση, όπως επιθυμεί.

Συμβουλές για να επιλέξετε pet groomer

petchef - ανοιξιάτικο grooming  - pet groomer

Σε περίπτωση που το grooming στο σπίτι δεν είναι η αγαπημένη σας συνήθεια, υπάρχει πάντα η επιλογή του επαγγελματία pet groomer ο οποίος θα κάνει την περιποίηση πιο εύκολη και λιγότερο χρονοβόρα για εσάς. Πώς όμως θα επιλέξετε τον κατάλληλο groomer και με ποια κριτήρια; Μην ξεχνάτε πως η επιλογή του κατάλληλου pet groomer θα κάνει πιο εύκολη, πιο ασφαλή και πιο ευχάριστη τη διαδικασία και για το κατοικίδιο σας. Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε έναν pet groomer που θα παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και θα είναι φιλικός προς το κατοικίδιό σας.

Αναζητήστε pet groomers στην περιοχή σας και συγκρίνετε τις υπηρεσίες που προσφέρουν, το κόστος της υπηρεσίας τους και τις κριτικές από προηγούμενους πελάτες.

Επικοινωνήστε με τον pet groomer για να μάθετε περισσότερα για τις υπηρεσίες τους λαμβάνοντας χρήσιμες απαντήσεις στις ερωτήσεις σας.

Ρωτήστε αν ο pet groomer έχει πιστοποιήσεις ή ειδική εκπαίδευση και λάβετε πληροφορίες για την εμπειρία του pet groomer με το είδος του σκύλου σας.

Εάν είναι εφικτό, επισκεφθείτε το κατάστημα του pet groomer για να έχετε ολοκληρωμένη γνώμη.

Ζητήστε συστάσεις από φίλους, συγγενείς ή συναδέλφους που έχουν εμπειρία με pet groomers.

Επιλέξτε έναν pet groomer που είναι εξοικειωμένος με τις ανάγκες του κατοικιδίου, τις ανησυχίες και τις δυσκολίες της διαδικασίας. Αυτό σημαίνει πως δεν χάνει εύκολα την υπομονή του και φυσικά δε γίνεται βίαιος ή απότομος.

Έξυπνοι τρόποι για να έχει ο σκύλος σας υγιές τρίχωμα

  • Μια ισορροπημένη διατροφή με υψηλής ποιότητας τροφές για σκύλους είναι θεμελιώδης για την υγεία του τριχώματος του κατοικιδίου σας. Σιγουρευτείτε ότι η διατροφή του περιλαμβάνει την κατάλληλη ποσότητα πρωτεΐνης, λιπαρών, βιταμινών και μετάλλων. Τα υγιεινά γεύματα της petchef παρέχουν στον σκύλο σας όλα τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεται χωρίς χρωστικές ή συντηρητικά. Βρείτε το σωστό πλάνο για τον σκύλο σας εδώ!
  • Το τακτικό βούρτσισμα είναι σημαντικό για την αφαίρεση των περιττών τριχών και την αποτροπή σχηματισμού κόμπων.
  • Επισκεφθείτε τον κτηνίατρο τακτικά για να σιγουρευτείτε ότι το τρίχωμα του σκύλου σας είναι υγιές.
  • Ελέγχετε το τρίχωμα του σκύλου σας για τυχόν ενδείξεις παρασίτωσης.

Τι αλλάζει στον σκύλο μας την Άνοιξη

petchef - ανοιξιάτικο grooming  - σκύλος παιχνίδι

Πολλοί σκύλοι χάνουν το χειμερινό τους τρίχωμα αποκτώντας ελαφρύτερο και λιγότερο πυκνό τρίχωμα. Η ζεστή και ο καλός καιρός της Άνοιξης ενδέχεται να ενθαρρύνουν τους σκύλους να είναι πιο ενεργητικοί. Κατά τη διάρκεια της Άνοιξης πρέπει να ελέγχετε το τρίχωμα του σκύλου σας για παράσιτα που εμφανίζονται πιο συχνά αυτή την εποχή. Επίσης, ορισμένοι σκύλοι μπορεί να αντιμετωπίζουν δερματικά προβλήματα λόγω της αλλαγής του καιρού, όπως ξηρότητα, ερεθισμούς ή ακόμη και αλλεργικές αντιδράσεις. Με την αλλαγή της εποχής, ενδέχεται να αλλάξουν και οι διατροφικές συνήθειες του σκύλου σας.

 

Αυτές οι αλλαγές είναι φυσιολογικές κατά την Άνοιξη. Αν όμως παρατηρήσετε κάποια ανεξήγητη αλλαγή στη συμπεριφορά του σκύλου σας, είναι σημαντικό να απευθυνθείτε στον κτηνίατρο που συμβουλεύεστε.