petchef-summer-travel-guide

6+1 πράγματα για τις καλοκαιρινές διακοπές με τον σκύλο 🏖️

Η προετοιμασία, όσα πρέπει να πάρετε μαζί σας και όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις διακοπές με τον σκύλο σας🧡

Οι μέρες έχουν μεγαλώσει, ο ήλιος λάμπει και οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες, που έκαναν φέτος νωρίς την εμφάνισή τους, σας κάνουν να αδημονείτε για τις καλοκαιρινές σας διακοπές. Ήρθε η ώρα λοιπόν να αρχίσετε να σχεδιάζετε το διάλειμμα από τη ρουτίνα, μαζί με τους αγαπημένους τετράποδους φίλους σας. Οι διακοπές με τον σκύλο σας μπορεί να είναι μία εμπειρία που θα χαραχτεί στη μνήμη σας, γεμάτη χαρά, αγάπη και περιπέτεια. Σε κάθε περίπτωση όμως, χρειάζεται κατάλληλη προετοιμασία, χρόνος και ενέργεια για να διασφαλίσετε ότι θα περάσετε καλά, δίχως απρόσμενες εκπλήξεις.
Στο άρθρο που ακολουθεί, θα βρείτε τα 6+1 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για να οργανώσετε τις ιδανικές καλοκαιρινές διακοπές με τον καλύτερο σας φίλο. Από την επιλογή του κατάλληλου προορισμού μέχρι τις απαραίτητες κινήσεις πριν την αναχώρηση σας, θα σας δώσουμε χρήσιμες συμβουλές και ιδέες για να απολαύσετε στο έπακρο τον χρόνο σας μαζί του αλλά και μακριά από τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας. Λάβετε τα μέτρα σας και ετοιμαστείτε για βόλτες στην παραλία, στιγμές χαλάρωσης και αξέχαστες αναμνήσεις με τον αγαπημένο σας σκύλο.

Τα 6+1 απαραίτητα πράγματα για τον σκύλο που πρέπει να έχετε μαζί σας στις διακοπές

dog-packing-for-vacation
Τα πράγματα που θα χρειαστείτε οπωσδήποτε για να εξασφαλίσετε ασφαλείς και ευχάριστες διακοπές για τον σκύλο σας, θα τα βρείτε φυσικά στο petchef που είναι ο παράδεισος των αγαπημένων μας τετράποδων!

1) Ισοθερμική τσάντα μεταφοράς

Αφού προμηθευτείτε τις αγαπημένες σας τροφές για το ταξίδι σας, θα χρειαστείτε οπωσδήποτε την ισοθερμική τσάντα μεταφοράς προκειμένου να διατηρήσετε τη θερμοκρασία του φαγητού. Στο εσωτερικό της τοποθετείτε, σε κοντινή απόσταση, παγοκύστες ή gel πάγου, τα οποία έχετε αφήσει πρώτα για μία μέρα στην κατάψυξη, σε οριζόντια θέση. Φροντίστε να μην ανοίγετε την τσάντα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ώστε να μη φεύγει η ψύξη, αλλά και να τη φυλάσσετε σε κάποιο σκιερό μέρος.
Για περισσότερες λεπτομέριες και οδηγίες σχετικά με την μεταφορά του φαγητού με την ισοθερμική μας τσάντα διαβάστε εδώ 👈

2) Μπαλάκι για παιχνίδι

Θα πρέπει επίσης να φροντίσετε το σκυλάκι σας να περνάει ευχάριστα τόσο κατά τη διάρκεια που βρίσκεται στην παραλία, όσο και όταν επιστρέφει στο κατάλυμα που έχετε νοικιάσει. Για αυτόν τον λόγο χρειάζεστε μια μπάλα σνακ ώστε να μπορεί να παίζει στην άμμο και να απασχολείται ευχάριστα. Το μέγεθος της μπάλας είναι ιδανικό για να το μεταφέρετε σε κάποια τσάντα, ενώ παράλληλα δεν κάνει θόρυβο και ηρεμεί το κατοικίδιό σας, επιβραδύνοντας και την όρεξή του για φαγητό.

3) Λιχουδιές petchef

Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν θα πρέπει να έχετε μαζί σας και λιχουδιές που ενδείκνυνται για όλη τη διάρκεια της ημέρας. Είναι ιδανικές για επιβράβευση ή εκπαίδευση, ενώ διατίθενται και σε τρεις διαφορετικές γεύσεις. Μπορείτε να τις βρείτε με γεύση δυόσμο, με μήλο και κανέλα ή με μοσχάρι.

4) Σαμπουάν

Μετά το παιχνίδι στην παραλία και το μπάνιο στη θάλασσα όμως, έρχεται η ώρα της περιποίησης. Ανάλογα με τη ράτσα και το τρίχωμα του σκύλου σας, διαλέξτε το κατάλληλο σαμπουάν για να φεύγει το αλάτι μετά τη θάλασσα και να διατηρείται το τρίχωμά του απαλό και μυρωδάτο.

5) Μαλακτικό serum για ενυδάτωση & προστασία

Η αποφυγή του κινδύνου τυχόν ερεθισμών του δέρματος, είναι ένας εξίσου πολύ σημαντικός παράγοντας. Με το Liquid Serum μπορείτε να ενισχύσετε την υγεία του δέρματός του και να πετύχετε το εύκολο ξεμπέρδεμα των κόμπων που δημιουργούνται μετά τη θάλασσα.

6) Καθαριστικό spray χώρου

Επιπλέον το Odor Vanish, είναι το κατάλληλο καθαριστικό spray, που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο ξενοδοχείο που θα μείνετε, αλλά ακόμα και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού στο καράβι, αεροπλάνο ή αμάξι, για να ψεκάζετε τα παιχνίδια και τα αντικείμενα που χρησιμοποιεί ο σκύλος σας, ώστε να εξασφαλίσετε για εκείνον την απαραίτητη υγιεινή.

7) Σακούλες για 💩

Τέλος, μην ξεχνάτε τις ανακυκλωμένες σακούλες που πάντα χρειάζεστε για να μαζεύετε τις ακαθαρσίες του σκύλου σας όπου κι αν βρίσκεστε.
Κρατήστε τον τετράποδο φίλο σας ευχαριστημένο και καθαρό και στις διακοπές 🧡

Τι να προσέξετε στις διακοπές με τον σκύλο σας

Πριν ακόμη ξεκινήσετε το ταξίδι σας, είναι απαραίτητο να προγραμματίσετε ορισμένες ενέργειες που θα καταστήσουν πιο ήρεμο και ασφαλές το ταξίδι σας. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ο προορισμός του ταξιδιού σας, καθώς επίσης και το κατάλυμα σας είναι φιλικά προς τους σκύλους. Αναζητήστε ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια ή ακόμα και camping που διαθέτουν ειδικές παροχές για κατοικίδια, όπως αυλές ή περιφραγμένους χώρους, ώστε ο σκύλος σας να μπορεί να κινηθεί ελεύθερα και με ασφάλεια.
Προτού κλείσετε τη διαμονή σας, είναι καλή ιδέα να επικοινωνήσετε με τους υπεύθυνους του καταλύματος για να βεβαιωθείτε ότι είναι πραγματικά φιλικοί προς τα κατοικίδια και να ρωτήσετε για τυχόν περιορισμούς ή επιπλέον χρεώσεις.
Επίσης, είναι σημαντικό να κάνετε μία επίσκεψη στον κτηνίατρο για να προμηθευτείτε τις απαραίτητες αντιπαρασιτικές αμπούλες, καθώς και για να ελέγξετε ότι όλοι οι εμβολιασμοί είναι ενημερωμένοι. Οι κτηνίατροι μπορούν να σας συμβουλέψουν για το ποιες είναι οι καλύτερες προληπτικές εξετάσεις ανάλογα με τον προορισμό σας και τους πιθανούς κινδύνους που ενδέχεται να αντιμετωπίσετε, όπως τα τσιμπούρια, οι ψύλλοι και τα κουνούπια. Υπάρχουν περιοχές που μπορεί να επισκεφθείτε και οι οποίες ενέχουν κίνδυνο σοβαρών ασθενειών, γι' αυτό η πρόληψη είναι το κλειδί για την υγεία του σκύλου σας. Μην αφήσετε την προστασία του και την προσωπική σας ηρεμία στην τύχη.
Για τον λόγο αυτό, να έχετε μαζί σας και ένα κιτ πρώτων βοηθειών σε περίπτωση που συμβεί κάτι απρόοπτο. Αυτό το κιτ θα πρέπει να περιλαμβάνει βασικά είδη όπως αντισηπτικά, γάζες, ψαλίδι, τσιμπιδάκι για αφαίρεση τσιμπουριών, και κάποια βασικά φάρμακα για τον σκύλο σας. Μπορεί επίσης να σας φανεί χρήσιμο να έχετε μαζί σας τον αριθμό του κτηνίατρου σας ή να γνωρίζετε πού βρίσκεται ο πλησιέστερος κτηνίατρος στον προορισμό σας.
Πολύ βασικό είναι επίσης να σκεφτείτε τις διατροφικές ανάγκες του σκύλου σας. Θα πρέπει λοιπόν να εξοπλιστείτε, πριν αναχωρήσετε για τις διακοπές, με τα απαραίτητα, καθώς μια ξαφνική αλλαγή τροφής μπορεί να φέρει ανεπιθύμητες συνέπειες στο έντερο και να κάνει τον τετράποδο φίλο σας να μην ευχαριστηθεί τις ημέρες αυτές. Καλό είναι να πάρετε μαζί σας αρκετή ποσότητα από την κανονική του τροφή, καθώς και μερικές λιχουδιές για να τον επιβραβεύετε και να τον κάνετε να νιώθει άνετα.
Επιπλέον, καλό είναι να πάρετε μαζί σας ορισμένα αντικείμενα που του δίνουν την αίσθηση του σπιτιού. Τα παιχνίδια, το κρεβάτι, τα μπολ του είναι απαραίτητα για να καταλάβει το κατοικίδιό σας ότι εκεί που θα πάει θα είναι σαν το σπίτι του, για όλη τη διάρκεια των διακοπών σας. Αυτό θα τον βοηθήσει να αισθάνεται ασφαλής και χαλαρός, μειώνοντας το άγχος του από τη μετάβαση σε ένα νέο περιβάλλον.
Σημαντικό είναι επίσης να έχετε μαζί σας και τα απαραίτητα έγγραφα που πρέπει να φέρει ο σκύλος, είτε πρόκειται να ταξιδέψετε στο εξωτερικό, είτε σε κάποιον πλησιέστερο προορισμό, εντός Ελλάδος. Το βιβλιάριο υγείας, το διαβατήριο κατοικιδίου (αν απαιτείται), και τα έγγραφα εμβολιασμών είναι απαραίτητα σε περίπτωση ελέγχων ή αν χρειαστεί να επισκεφθείτε κάποιον κτηνίατρο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας. Επιπλέον, σιγουρευτείτε ότι το σκυλάκι σας έχει μικροτσίπ με ενημερωμένα στοιχεία επικοινωνίας, σε περίπτωση που χαθεί.
Το ζωάκι σας αναζητά στιγμές διασκέδασης, χαλάρωσης και ελευθερίας. Φροντίστε λοιπόν να μην του λείψει τίποτα, ούτε στις διακοπές. Αφού έχετε αποφασίσει τι χρειάζεστε και κάνετε μια λίστα με τα αντικείμενα που θα προμηθευτείτε από το petchef, ετοιμαστείτε να απολαύσετε το διάστημα των διακοπών σας, που θα είναι αφιερωμένο στη χαλάρωση και τη διασκέδαση.