petchef - γυναίκα με σκύλο - βόλτα

Τι πρέπει να προσέχεις στη βόλτα του σκύλου σου

Χρήσιμες συμβουλές για όλα όσα πρέπει να προσέχεις στη βόλτα με τον σκύλο σου.

Η βόλτα με τον σκύλο μας είναι μία υπέροχη στιγμή που περνάμε με το αγαπημένο μας κατοικίδιο και μπορεί να μας φέρει πολύ κοντά, παρότι στην αρχή μοιάζει μία κουραστική υποχρέωση. Η βόλτα του σκύλου θα πρέπει να επαναλαμβάνεται τουλάχιστον δυο φορές τη μέρα ώστε ο σκύλος μας να είναι χαρούμενος και κατ’ επέκταση υγιής. Οι τακτικές βόλτες συμβάλουν στην υγεία του πεπτικού και του ουροποιητικού συστήματος, στην άσκηση αλλά και στη σταθεροποίηση του βάρους του αγαπημένου μας κατοικίδιου.

Παρόλα αυτά, ακόμη και η βόλτα του σκύλου έχει τους δικούς της κανόνες για τους οποίους θα πρέπει να είσαι ενημερωμένος ή ενημερωμένη. Ο βασικός στόχος είναι και να περάσει καλά ο σκύλος σου αλλά και να προστατευτεί από τους κινδύνους που ελλοχεύουν.

Χρήσιμες συμβουλές για τη βόλτα του σκύλου

petchef - οικογένια με σκύλο - βόλτα

Θα ξεκινήσουμε με μια συμβουλή που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σκύλων. Κατά τη διάρκεια της βόλτας, καλό είναι ο σκύλος να μην περπατά μπροστά από εμάς όπως κάνουμε οι περισσότεροι. Ο λόγος είναι πως οι σκύλοι θεωρούν ότι όποιος προπορεύεται είναι και ο αρχηγός της αγέλης. Γι’ αυτό οι ειδικοί προτείνουν να περπατάς δίπλα, ελάχιστα πιο μπροστά από τον σκύλο σου. Η λέξη "μαζί" είναι το κλειδί στη βόλτα!

Είναι σημαντικό επίσης το λουρί του σκύλου σου να είναι κοντό σε μήκος με στόχο τον καλύτερο έλεγχο και τη βέλτιστη καθοδήγηση. Επίσης, με αυτόν τον τρόπο είμαστε πιο κοντά στον σκύλο μας και η επικοινωνία μας είναι άμεση χωρίς να φωνάζουμε από μακριά.

Χρησιμοποίησε στη βόλτα τ’ αγαπημένα του παιχνίδια, έτσι ώστε να γίνει πιο εύκολη και διασκεδαστική και για τους δυο σας. Το κόλπο είναι να ξεκινάτε να παίζεται με το παιχνίδι του από το σπίτι για να του κεντρίσετε το ενδιαφέρον και όχι έξω που τα ερεθίσματα είναι ήδη πολλά!

Αν η βόλτα σας είναι μακρινή, συστήνεται να έχεις μαζί σου μία ποτίστρα βόλτας ή κάποιο μπολ σε περίπτωση που διψάσει.

Τέλος, μπορεί να θεωρείται δεδομένο αλλά δεν είναι. Στη βόλτα με τον σκύλο μας, θα πρέπει να έχουμε πάντα μαζί μας σακούλες για τα περιττώματα και μαντηλάκια για το ενδεχόμενο ατυχήματος.

Όσα πρέπει να προσέξεις στη βόλτα

petchef - σκύλος - βόλτα

✅Πρέπει να του φοράς ταυτότητα. Η ταυτότητα έχει βοηθήσει πολλά σκυλάκια που χάθηκαν να ξανά γυρίσουν στο σπίτι τους!

✅Οι ελεύθερες βόλτες, χωρίς λουρί, είναι ασφαλείς μόνο σε συγκεκριμένους χώρους πχ πάρκα σκύλων. Οπουδήποτε αλλού το λουρί είναι υποχρεωτικό. 

✅Αν η βόλτα με τον σκύλο απαιτεί την επιβίβαση σε μέσο μαζικής μεταφοράς, τότε πρέπει να γνωρίζεις ότι ισχύουν συγκεκριμένοι κανόνες. 

✅Το σημαντικότερο όλων είναι να προφυλάξεις τον σκύλο σου από τους κινδύνους. Θα πρέπει να παρακολουθείς πάντα τι συμβαίνει γύρω σας πχ να αποφεύγεις αγέλες σκύλων αν ο σκύλος σου δεν είναι πολύ κοινωνικός και δεν ξέρεις πώς θα αντιδράσει ή μην επιμένεις να μυριστεί ο σκύλος σου με όλα τα σκυλάκια που συναντάει στη βόλτα.

Βρες στο τέλος της παραγγελίας σου όλα τα απαραίτητα για τη βόλτα με τον σκύλο σου! Από λιχουδιές μέχρι λουριά και κολάρα! 

ΞΕΚΙΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΣΟΥ ΕΔΩ 🐾

petchef-walk-accessories