Χριστούγεννα και κατοικίδια: Προετοιμάσου κατάλληλα 🎄

Χριστούγεννα και κατοικίδια: Προετοιμάσου κατάλληλα 🎄

Όλοι μας αγαπάμε τα Χριστούγεννα καθώς είναι η πιο γιορτινή και φωτεινή περίοδος του χρόνου. Τα κατοικίδια μας επίσης αισθάνονται ιδιαίτερα χαρούμενα μέσα στις γιορτές, ωστόσο υπάρχουν κάποια στοιχεία που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας για να τα προστατέψουμε και να τα εντάξουμε στο εορταστικό κλίμα!
Είτε έχεις σκύλο, είτε γάτα, υπάρχει μια βασική προετοιμασία που καλό είναι να κάνεις ώστε να προστατέψεις τόσο αυτά όσο και την χριστουγεννιάτικη διακόσμησή σου. Παρακάτω θα βρεις μερικά έξυπνα tips για να προετοιμαστείς καθώς και όμορφες ιδέες για χριστουγεννιάτικα δώρα για τα πιο χαδιάρικα κατοικίδια.


Σκύλος και χριστουγεννιάτικες προφυλάξεις 


Φαγητό 🍪
Όλα τα σκυλάκια έχουν ιδιαιτέρα αυξημένη την αίσθηση της όσφρησης καθώς και της περιέργειας, περά από αυτό όμως τους αρέσει να δοκιμάζουν τα πάντα.

Κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων και των εορταστικών τραπεζιών φρόντισε να μείνουν μακριά από την σοκολάτα και κάθε είδος γλυκό.
Η ζάχαρη όπως και η σοκολάτα, αλλά και οι ξηροί καρποί, είναι επικίνδυνες τροφές για τον σκύλο μας για αυτό κάλο είναι να τοποθετούμε τα γλυκίσματα σε ένα σημείο που δεν μπορεί να έχει πρόσβαση. Ενώ σημαντικό είναι να ενημερώσουμε τους φίλους μας, συγγενείς και όποιος άλλος έρχεται σπίτι μας να μην δίνουν αποφάγια ή γλυκά στον σκύλο μας, όταν εμείς δεν κοιτάμε!

Φέτος τα Χριστούγεννα με το petchef ο σκύλος σου θα έχει το δικό του μαγειρευτό φαγητό στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι! Τέλος τα παρακάλια του σκύλου σου για μια μπουκιά από τη μπουκιά σου! Τι πιο όμορφο χριστουγεννιάτικο δώρο;

Δημιουργούμε εξατομικευμένο πλάνο διατροφής λαμβάνοντας υπόψη το βάρος, την ηλικία και το επίπεδο δραστηριότητας κάθε σκύλου. 

Αν δεν το έχεις ήδη κάνει, δημιούργησε το πλάνο για τον τετράποδο φίλο σου εδώ 🐾

 


Διακοσμητικά φυτά 🎄
Κάποια από τα διακοσμητικά φυτά εσωτερικού χώρου είναι τοξικά για τους σκύλους. Καλό είναι λοιπόν, αν έχετε κουτάβι που δεν έχει μάθει ακόμα τι πρέπει και τι δεν πρέπει να πειράζει να μην έχουμε φυτά μέσα στον χώρο και να μην τα αφήνουμε μόνα τους. Εάν έχεις φυτά, τοποθέτησε τα σε ένα σημείο που δεν μπορεί να τα φτάσει.


Γάτα και Χριστούγεννα 🐱


Αν έχεις γάτα στο σπίτι σου τότε θα ξέρεις πόσο αγαπάει το παιχνίδι και τις σκανδαλιές αυτή την περίοδο. Τα Χριστούγεννα είναι η περίοδος που ξεσαλώνει, με τα στολίδια του δέντρου να βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής της. Της αρέσει να παίζει με τις κορδέλες, τα στολίδια, και γενικότερα οτιδήποτε διακοσμητικό. Είναι σημαντικό λοιπόν, να προσέχουμε να μην πηγαίνει κοντά στα λαμπάκια του δέντρου και να την κρατάμε σε απόσταση από αυτό. Φυσικά, όταν λείπουμε καλό θα είναι να την περιορίζουμε μακριά από τον χώρο του δέντρου.
Επιπλέον, δεν επιλέγουμε γυάλινα στολίδια καθώς μπορεί να σπάσουν και να τραυματίσουν τα κατοικίδια μας. Επίσης ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσεις και στο υγρό των κεριών, τα συστατικά του οποίου μπορεί να προκαλέσουν αλλεργία στη γάτα μας.

 

 Καλές γιορτές από την ομάδα του petchef  👩‍🍳