Η γλυκοπατάτα στη διατροφή του σκύλου 🍠

Η γλυκοπατάτα στη διατροφή του σκύλου 🍠

Αν ο σκυλάκος σας ήδη τρέφεται με petchef τότε θα έχετε παρατηρήσει πως η κόκκινη γλυκοπατάτα είναι ένα υλικό που μας αρέσει πολύ και όχι άδικα!

Η γλυκοπατάτα ανήκει στα λαχανικά ρίζας, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και σε σύγκριση με τις κοινές λευκές πατάτες εμφανίζει χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη ανεβάζοντας σταδιακά την γλυκόζη στο αίμα χαρίζοντας ενέργεια και ευεξία που διαρκεί. Το χαρακτηριστικό πορτοκαλί χρώμα της υποδηλώνει την υψηλή της περιεκτικότητα σε Β-καροτίνη, η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική από διατροφικής άποψης, επειδή ο οργανισμός την μετατρέπει σε Βιταμίνη Α.  

Επιπρόσθετα εμπεριέχει πλήθος άλλων θρεπτικών συστατικών όπως η Βιταμίνη C, Βιταμίνη Β6, μαγγάνιο, κάλιο και σίδηρο. Η βιταμίνη Α μαζί με τα υπόλοιπα θρεπτικά,  έχοντας ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, συμβάλλουν στην διατήρηση της όρασης, του λαμπερού τριχώματος και του δέρματος μειώνοντας τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων όπως και ορισμένων μορφών καρκίνου. 

Παρά τα πολλαπλά οφέλη της η γλυκοπατάτα δεν μπορεί να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην διατροφή του σκύλου μας  και θα πρεπει να ενσωματώνεται προσεκτικά, αποτελώντας μέρος μιας ισορροπημένης δίαιτας η οποία συμπεριλαμβάνει υδατάνθρακες, ωφέλιμα λίπη, πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και ιχνοστοιχεία. 


​            Ηρώ Βίγγου, 

      Κτηνίατρος / DVM
Athensvet  - Σύγχρονα Κτηνιατρεία

 

Πάντα με γνώμονα τις συμβουλές της κτηνιατρικής μας ομάδας όλες οι συνταγές μας που περιέχουν γλυκοπατάτα συνδυάζονται σε απόλυτη αρμονία με τα υπόλοιπα συστατικά προκειμένου να πετύχουμε μια ισορροπημένη δίαιτα.

Η κόκκινη γλυκοπατάτα βρίσκεται στις συνταγές μας με Μοσχάρι, Ψάρι και Veggie.  

Δες όλες τις συνταγές μας εδώ

Δημιουργούμε εξατομικευμένο πλάνο διατροφής λαμβάνοντας υπόψη το βάρος, την ηλικία και το επίπεδο δραστηριότητας κάθε σκύλου. 

Δημιούργησε το πλάνο για τον τετράποδο φίλο σου εδώ 🐾

 

  • petchef team  👩‍🍳