6 οφέλη του αληθινού μαγειρευτού φαγητού στον σκύλο σου

6 οφέλη του αληθινού μαγειρευτού φαγητού στον σκύλο σου

Τα τελευταία χρόνια ο κόσμος ανακαλύπτει και πάλι πως η υγιεινή διατροφή κρύβεται πίσω από τις πιο απλές και αληθινές τροφές. Οι υπέρ επεξεργασμένες τροφές με πολλά συντηρητικά και ενισχυτικά γεύσης δεν κάνουν κλικ σε κανέναν μας πια. Άρα γιατί να ισχύει το αντίθετο για την διατροφή των σκύλων μας;

Όλο και περισσότεροι γονείς κατοικιδίων κάνουν τη μετάβαση στο μαγειρευτό φαγητό αφού βλέπουν καθημερινά στον σκύλο τους τα πραγματικά οφέλη!

1. Τρώμε καλά, ζούμε καλύτερα

Τα θρεπτικά συστατικά που παίρνει ο σκύλος απευθείας από φρέσκες πρώτες ύλες βοηθάνε στην ύπαρξη ενός δυνατού ανοσοποιητικού αλλά και στην αυξημένη ενέργεια και όρεξη. Η διαφορά φαίνεται ακόμα και σε σκυλάκια μεγαλύτερης ηλικίας που εμφανίζουν αυξημένη ενέργεια και όρεξη για παιχνίδια.

2. Πιο υγιές πέψη

Το φρέσκο μαγειρεμένο φαγητό περιέχει φυσικές πηγές λιπαρών οξέων, βιταμινών και ιχνοστοιχείων υψηλής βιοδιαθεσιμότητας (δηλαδή ο οργανισμός του σκύλου απορροφά μεγάλη ποσότητα των θρεπτικών συστατικών της τροφής) σε σύγκριση με την υπέρ επεξεργασμένη ξηρά τροφή. Αυτό σημαίνει πως το φαγητό είναι εξαιρετικά εύπεπτο και όλα τα θρεπτικά συστατικά απορροφούνται σε πολύ μεγάλο βαθμό με αποτέλεσμα καλύτερης ποιότητας και λιγότερο δύσοσμες κενώσεις.

3. Αληθινό φαγητό που μπορείς να δεις

Τόσα χρόνια είχαμε μάθει να μην βλέπουμε τι ακριβώς δίνουμε στον σκύλο μας και να είμαστε οκ με αυτό. Όχι πια. Με το petchef όχι μόνο ξέρεις ακριβώς τι περιέχει μέσα η τροφή του σκύλου σου, αλλά το βλέπεις κιόλας γιατί είναι αληθινό φαγητό από human-grade υλικά, δηλαδή πρώτες ύλες ασφαλείς για ανθρώπινη κατανάλωση. Επίσης, δεν περιέχει συντηρητικά και πρόσθετα όπως είναι τα ενισχυτικά χρώματος ή γεύσης.

4. Λαμπερό τρίχωμα, υγιές δέρμα

Πολλά σκυλάκια υποφέρουν από δερματικά τα οποία πολλοί σκυλογονείς τα αποδίδουν σε τροφικές αλλεργίες. Αυτό που δεν γνωρίζουν είναι πως πολλά από αυτά τα προβλήματα προκαλούνται από τα συντηρητικά ή τα πρόσθετα που υπάρχουν στην ξηρά τροφή.

Το φρέσκο πλήρες και ισορροπημένο φαγητό είναι πλούσιο σε φυσικές πηγές ωμέγα 3, 6 και 9 λιπαρών που προάγουν την υγεία του δέρματος ενώ ενυδατώνουν το τρίχωμα.

5. Βελτίωση στη στοματική κοιλότητα

Παρόλο που τίποτα δεν συγκρίνεται με τον εβδομαδιαίο καθαρισμό των δοντιών με ειδική οδοντόβουρτσα, το μαγειρευτό φαγητό βοηθάει πολύ περισσότερο σε σχέση με τη ξηρά τροφή, μιας και ό,τι υπολλείματα υπάρχουν μπορούν εύκολα να απομακρυνθούν με κατάποση νερού ή φυσικά με μια οδοντόβουρτσα. Και για τις φορές που θέλουμε την τριβή του δοντιού με κάτι πιο στέρεο υπάρχουν οι λιχουδιές μας με δυόσμο.

6. Περισσότερα χρόνια με τον φίλο σας

Το αληθινό φαγητό έχει συνδεθεί με καλύτερο έλεγχο βάρους και σε συνδυασμό με τα παραπάνω όλα οδηγούν σε μια καλύτερη υγεία του σκύλου μακροχρόνια με λιγότερες μη απαραίτητες επισκέψεις στον κτηνίατρο.

Αυτό συνεπάγεται στο ένα και μοναδικό ζητούμενο: περισσότερα χρόνια μαζί με τον αγαπημένο μας φίλο!