petchef - σκύλος - vegan

Μπορεί ένας σκύλος να είναι vegan;

Είναι εφικτό ένας σκύλος να ακολουθεί vegan διατροφή και ποια είναι τα σημεία που πρέπει να δώσεις προσοχή; 

Το ερώτημα αν ένας σκύλος μπορεί να είναι vegan, ενδέχεται να μοιάζει περίεργο και ασυνήθιστο, όμως είναι απολύτως εύλογο. Αν οι άνθρωποι μπορούν να ακολουθούν μια ισορροπημένη vegan διατροφή που τους παρέχει όλα τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζονται, τότε γιατί όχι και οι σκύλοι; Σ’ αυτό το ερώτημα συνεπώς θα απαντήσουμε παρακάτω. 

Μάλιστα η εποχή που διανύουμε είναι η κατάλληλη για ν’ ανοίξουμε το ζήτημα. Ήξερες ότι ο Νοέμβριος είναι ο Παγκόσμιος Vegan μήνας; Μάλιστα ο μήνας περιλαμβάνει και την Παγκόσμια Ημέρα Vegan που εορτάζεται την 1η Νοεμβρίου. Η ημέρα αυτή καθιερώθηκε το 1994 και σηματοδοτεί την 50ή επέτειο της Vegan Society, της παλαιότερης vegan οργάνωσης στον κόσμο με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο. 

Ας επιστρέψουμε όμως στο θέμα μας και το ερώτημα που μας απασχολεί…

Μπορεί ένας σκύλος να είναι χορτοφάγος; Οι επιστήμονες απαντούν μετά από έρευνες πως ναι. Μάλιστα, οι σκύλοι που ακολουθούσαν μία vegan ή χορτοφαγική διατροφή ήταν περισσότερο υγιείς και είχαν λιγότερες επισκέψεις στον κτηνίατρο. Οι ερευνητές, οι ειδικοί και οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα πως μια σωστά σχεδιασμένη vegan ή χορτοφαγική διατροφή μπορεί να αποτελεί καλύτερη επιλογή για έναν σκύλο από τη συμβατική ή για σκυλάκια που ταλαιπωρούνται από τροφικές αλλεργίες σε ζωικές πρωτεΐνες. Τέλος, άλλη έρευνα δείχνει πως οι σκύλοι θεωρούν εξίσου νόστιμες και γευστικές τις vegan τροφές με όλες τις υπόλοιπες. Ωστόσο, οι ειδικοί ξεκαθαρίζουν ότι απαιτείται προσοχή ανάλογα τις ανάγκες του σκύλου μας. Δεν μπορούν όλοι οι σκύλοι να υποστηρίξουν μια vegan διατροφή είτε λόγω προβλημάτων υγείας είτε προτίμησης. Επιπλέον, η veggie ή vegan τροφή που δίνουμε στον σκύλο μας πρέπει να αναγράφει τον όρο πλήρης. 

Σε κάθε περίπτωση είναι πολύ σημαντικό να συμβουλευτείς τον κτηνίατρο που εμπιστεύεσαι για τη διατροφή του σκύλου σου.

petchef - χορτοφαγική διατροφή - vegan

Οι ερευνητές σε γενικές γραμμές τονίζουν πως οι vegan δίαιτες μπορεί να είναι τόσο ισορροπημένες διατροφικά όσο και οι παραδοσιακές δίαιτες ενώ τα vegan γεύματα μπορούν να παρέχουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το κατοικίδιο σου. 

Το petchef δημιουργεί σε συνεργασία με μία εξειδικευμένη κτηνιατρική ομάδα, 4 πλήρεις συνταγές που απευθύνονται σε υγιείς σκύλους και μπορούν να συνθέσουν την καθημερινή τους διατροφή, καλύπτοντας εξ ολοκλήρου τις καθημερινές διατροφικές τους ανάγκες! 

H Veggie συνταγή μας αναδεικνύει τη δύναμη των λαχανικών και των όσπριων αποτελώντας ένα πλήρες και υγιεινό γεύμα για τους αγαπημένους μας σκύλους που είτε θέλουν να μειώσουν την κατανάλωση κρέατος είτε θέλουν ποικιλία στις διατροφικές και γευστικές τους επιλογές και φυσικά είναι ιδανικό για σκυλάκια με αλλεργίες σε ζωικές πρωτεΐνες. Πρόκειται για ένα γεύμα για ενήλικα σκυλιά με φρέσκες πρώτες ύλες ασφαλείς και για ανθρώπινη κατανάλωση, μαγειρεμένο με αγάπη στην κουζίνα του petchef.

petchef - λαχανικά - vegan

Ξεκίνησε άμεσα το πλάνο διατροφής του σκύλου σου εισάγοντας τα χορτοφαγικά γεύματα στην καθημερινότητα του. Αφού κάνεις το τεστ με το ερωτηματολόγιο μας για να καταλήξουμε στο ιδανικό πλάνο για τον σκύλο σου, στο τέλος της παραγγελίας επίλεξε κάθε πότε θέλεις να παραλαμβάνεις το φαγητό του και τσεκάρετε το κουμπί Συνδρομή ή Θέλω μία φορά.