dryfood-vs-petchef

Crash Test: Ξηρά τροφή vs petchef

Ανακαλύψτε τις διαφορές ανάμεσα στην κλασική ξηρά τροφή και το φρεσκομαγειρεμένο φαγητό του petchef.

Τα κατοικίδια μας είναι τα αγαπημένα μέλη της οικογένειάς μας και, όπως συμβαίνει με τους ανθρώπους, αξίζουν την καλύτερη φροντίδα, που συνεπάγεται και την υγιεινή και ποιοτική διατροφή. Αυτός είναι και ο λόγος που οι περισσότεροι κηδεμόνες κατοικιδίων μπαίνουν στη διαδικασία να αναζητήσουν τις καλύτερες εναλλακτικές για τον σκύλο τους. Συλλέγοντας όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, θα καταφέρετε να επιλέξετε το είδος της τροφής που συγκεντρώνει τα περισσότερα πλεονεκτήματα.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε δύο δημοφιλείς επιλογές τροφής για σκύλους: τη ξηρά τροφή και το φρεσκομαγειρεμένο φαγητό. Ποια από τις δύο προσφέρει τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά, ποια είναι καλύτερη για την υγεία του σκύλου και ποια έχει καλύτερη γεύση;

Η σημασία της σωστής διατροφής για τον σκύλο μας

Η σωστή διατροφή αποτελεί θεμέλιο λίθο για την υγεία του σκύλου μας, καθώς  επηρεάζει άμεσα την υγεία και την ενέργεια τους. Αυτός είναι και ο λόγος που πρέπει να περιλαμβάνει πρωτεΐνες, λιπαρά, υδατάνθρακες, βιταμίνες και μέταλλα.  Όλα τα παραπάνω συμβάλλουν στην αποφυγή ασθενειών, το καλό ανοσοποιητικό σύστημα, τη διάθεση για παιχνίδι, το υγιές δέρμα, το λαμπερό τρίχωμα κ.α. Συνεπώς, πριν αναλύσουμε ποιο είδος διατροφής έχει τα περισσότερα πλεονεκτήματα, είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσουμε πως μία ποιοτική διατροφή  εξασφαλίζει ότι λαμβάνει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για μία υγιή και μακρά ζωή.

Λίγα λόγια για την ξηρά τροφή

Πώς παρασκευάζεται η ξηρά τροφή; Το πρώτο βήμα είναι η επιλογή των συστατικών. Το δεύτερο είναι η άλεση και η ανάμειξη τους ώστε να αποκτήσουν μία ομοιόμορφη και συμπαγή σύσταση. Σειρά έχει το μαγείρεμα σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες με αποτέλεσμα την απομάκρυνση της υγρασίας, το κόψιμο στο χαρακτηριστικό σχήμα της τροφής και έπειτα η περεταίρω αφύγρανση τους σε ειδικούς φούρνους με ζεστό αέρα. Έπειτα, η τροφή επικαλύπτεται με έλαια ώστε να γίνει πιο γευστική και τέλος, συσκευάζεται σε αεροστεγείς σακούλες όπου μπορεί να διατηρηθεί σε ένα ράφι για μήνες μέχρι την κατανάλωση από τον σκύλο σας.

Λίγα λόγια για το φρεσκομαγειρεμένο φαγητό

Τα τελευταία χρόνια, το φρεσκομαγειρεμένο φαγητό για σκύλους έχει κερδίσει δημοφιλία έναντι της ξηράς τροφής, προσφέροντας έναν πιο φυσικό και υγιεινό τρόπο διατροφής για τα κατοικίδιά μας. Με τη σωστή προετοιμασία και την κατάλληλη προσοχή στις διατροφικές ανάγκες του σκύλου, μπορείτε να του παρέχετε μια πλούσια και θρεπτική διατροφή που θα υποστηρίζει την υγεία του. 

Τα γεύματα του petchef μαγειρεύονται με τις καλύτερες πρώτες ύλες που προορίζονται για ανθρώπινη κατανάλωση, δίχως συντηρητικά και χρωστικές. Όλα τα υλικά μαγειρεύονται σε χαμηλές θερμοκρασίες ώστε να διατηρούνται όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και παράλληλα να εξουδετερώνονται τυχόν βακτήρια και παθογόνοι οργανισμοί. Στη συνέχεια ψύχονται απότομα σε χαμηλή θερμοκρασία ώστε τα γεύματα να παραμένουν ολόφρεσκα μέχρι την ημέρα παράδοσης. Κάθε συνταγή του petchef έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με κτηνιατρική ομάδα και ακολουθεί τα πρότυπα του FEDIAF για τροφές σκύλων σε όλα τα στάδια της ζωής τους.

 Για να φτάσουν τα φρεσκομαγειρεμένα, υγιεινά και θρεπτικά γεύματα του petchef στην πόρτα σας, εύκολα και γρήγορα, επιλέξτε το κατάλληλο πλάνο που ταιριάζει στον σκύλο σας εδώ.

Τα πλεονεκτήματα της ξηράς τροφής

Η ξηρά τροφή είναι βολική κυρίως για τους ιδιοκτήτες σκύλων (και όχι τον ίδιο τον σκύλο) καθώς μπορεί να αποθηκευτεί εύκολα σε σακιά και έχει μεγάλη διάρκεια ζωής λόγω των συντηρητικών.

Επίσης, λόγω της μαζικής παραγωγής της ξηράς τροφής και συχνά των φθηνών πρώτων υλών, μπορεί να πουληθεί σε χαμηλότερη τιμή. Πολλοί σκυλογονείς χρησιμοποιούν τη ξηρά τροφή και την αναμιγνύουν με άλλου είδους τροφές πχ μαγειρευτό, έτσι ώστε να κρατήσουν μια πιο χαμηλή τιμή στη διατροφή του σκύλου τους.

Τα μειονεκτήματα της ξηράς τροφής

Η ξηρά τροφή συνήθως είναι γεμάτη από υδατάνθρακες από τα παραδοσιακά δημητριακά όπως σιτάρι και καλαμπόκι καθώς βοηθούν τις κροκέτες να κολλήσουν μεταξύ τους και προσθέτουν όγκο. Συχνά όμως τα συγκεκριμένα υλικά είναι αυτά που μπορεί να πυροδοτήσουν δυσανεξίες ή αλλεργικές αντιδράσεις.

Η μεγάλη διάρκεια ζωής που έχει είναι λόγω των συντηρητικών. Πολλές αλλεργίες και δυσανεξίες πυροδοντούνται επίσης από συστατικά που κρύβονται στα συντηρητικά ή στις χρωστικές που έχει η ξηρά τροφή.

Επίσης, η διαδικασία παραγωγής της ξηράς τροφής πέρα από τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες αλλοιώνει όχι μόνο τα θρεπτικά συστατικά αλλά και την μορφή της τροφής από φαγητό σε βαρετές καφέ κροκέτες.

Η πλειοψηφία των ξηρών τροφών παράγονται από υποπροϊόντα κρέατος και υλικά χαμηλότερης ποιότητας.

Τα πλεονεκτήματα του φρεσκομαγειρεμένου φαγητού 

fresh-food

Παρόλο που η ξηρά τροφή υπάρχει πολλά χρόνια δεν σημαίνει ότι είναι και η καλύτερη. Ενώ η ξηρά τροφή είναι δημοφιλής λόγω της ευκολίας και της οικονομίας της, το φρεσκομαγειρεμένο φαγητό προσφέρει μοναδικά πλεονεκτήματα που το καθιστούν μια πιο ελκυστική επιλογή.

Το φρεσκομαγειρεμένο φαγητό παρασκευάζεται με φρέσκα, φυσικά συστατικά, χωρίς συντηρητικά ή τεχνητά πρόσθετα με στόχο μία πιο φυσική και θρεπτική διατροφή για τον σκύλο σας.

Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα είναι πως λόγω της μικρότερης επεξεργασίας, το φρεσκομαγειρεμένο φαγητό διατηρεί περισσότερα από τα θρεπτικά συστατικά των αρχικών πρώτων υλών που μάλιστα απορροφούνται καλύτερα από τον οργανισμό του σκύλου. Αυτό που δεν γνωρίζουν πολλοί είναι πως έρευνες έχουν δείξει ότι οι σκύλοι που καταναλώνουν φρεσκομαγειρεμένα γεύματα παρουσιάζουν βελτίωση στην πέψη τους καθώς οι ίνες που περιέχουν βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

Mειώνει τις αλλεργίες και συμβάλλει στην υγεία των αρθρώσεων, της καρδιάς και του ανοσοποιητικού με αποτέλεσμα τη μακροζωία του σκύλου.

Τέλος, άλλα στατιστικά στοιχεία αποδεικνύουν πως οι σκύλοι προτιμούν το φρεσκομαγειρεμένο φαγητό, όταν μπορούν να επιλέξουν, καθώς το κρίνουν πιο γευστικό σε σύγκριση με την ξηρά τροφή. 

Γιατί να προτιμήσετε το φρεσκομαγειρεμένο φαγητό του petchef

Ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα όταν θέλουμε να μαγειρέψουμε για τον σκύλο μας είναι οι σωστές αναλογίες και τα απαραίτητα συμπληρώματα έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ένα πλήρες γεύμα.

Τα γεύματα του petchef είναι πλήρη και ισορροπημένα, σχεδιασμένα από κτηνιάτρους/διατροφολόγους με φρέσκα ποιοτικά υλικά, μονοπρωτεϊνικά για την μείωση των αλλεργιών, χωρίς συντηρητικά ή χρωστικές.

Τα γεύματα του petchef μαγειρεύονται αργά με τη μέθοδο sous vide (μαγείρεμα σε κενό αέρος) εξασφαλίζοντας όλα τα θρεπτικά συστατικά μειώνοντας σημαντικά τις απώλειες από το μαγείρεμα.

Το petchef παρέχει εξατομικευμένο πλάνο διατροφής για κάθε σκύλο ανάλογα την ηλικία, τα κιλά, τη δραστηριότητα και άλλους δυναμικούς παράγοντες.

Η δυνατότητα του πλάνου συνδρομής προσφέρει πιο οικονομικά πακέτα ενώ διευκολύνει τον σκυλογονιό με δωρεάν παράδοση στην πόρτα του και αυτόματη ανανέωση της παραγγελίας. 

 

Επιλέγοντας το φρεσκομαγειρεμένο φαγητό του petchef για τον σκύλο σας, επενδύετε στην υγεία του. Σε σύγκριση με την ξηρά τροφή, το φρεσκομαγειρεμένο φαγητό έχει ανώτερη ποιότητα και περισσότερα πλεονεκτήματα. Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό πάντα να συμβουλεύεστε τον κτηνίατρό σας πριν κάνετε σημαντικές αλλαγές στη διατροφή του σκύλου σας για να βεβαιωθείτε ότι καλύπτονται όλες οι διατροφικές του ανάγκες.