petchef - εκδρομή με τον σκύλο -  σκύλος με ιδιοκτήτη

Εκδρομή με τον σκύλο μας 🎒🐕

Tips και packing list για την εκδρομή με τον σκύλο

Πολύτιμες συμβουλές για μία ξέγνοιαστη ανοιξιάτικη εκδρομή με τον σκύλο σας, από την προετοιμασία έως την επιστροφή.

Καθώς η Άνοιξη φέρνει μαζί της το φως, τα χρώματα, τα αρώματα και την ανανέωση, κάθε ευκαιρία για διέξοδο από τις υποχρεώσεις είναι μία καλή αφορμή για μία απόδραση από την πόλη. Φυσικά, αυτή η εποχή είναι ιδανική για μία εκδρομή με τον σκύλο σας ώστε να απολαύσετε μαζί τη φύση που ανθίζει και να δημιουργήσετε αναμνήσεις με τον αγαπημένο σας τετράποδο φίλο. Είτε πρόκειται για μια εξόρμηση στο βουνό, είτε σε κάποιον παραθαλάσσιο προορισμό, μη χάσετε την ευκαιρία να ξεφύγετε από την πιεστική καθημερινότητα και να πάρετε μία βαθιά ανάσα καθαρού αέρα.

Γιατί ο σκύλος σας πρέπει να έρχεται σε επαφή με τη φύση;

petchef - εκδρομή με τον σκύλο -  σκύλος τρέχει

Η επαφή με τη φύση είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την υγεία και την ευεξία του σκύλου σας, σύμφωνα με τους κτηνιάτρους. Η εκδρομή με τον σκύλο σας στη φύση δίνει τη δυνατότητα και στον ιδιοκτήτη αλλά και στο κατοικίδιο του για φυσική άσκηση που περιλαμβάνει το τρέξιμο, το παιχνίδι κ.α. Ας μην ξεχνάμε, όμως, πως τα κατοικίδια μας έχουν τη δική τους ψυχολογία και η επαφή με το φυσικό περιβάλλον είναι αποδεδειγμένα βοηθητική για την καλή τους διάθεση καθώς μειώνει το άγχος και βελτιώνει την ψυχολογία τους. Επιπλέον, η εκδρομή με τον σκύλο κάνει καλό ακόμη και στο μυαλό του καθώς γνωρίζει νέες εικόνες, ήχους και αρώματα, γεμίζει με εμπειρίες και εξερευνά νέους τόπους. Τέλος, στις εξορμήσεις δίνεται η δυνατότητα κοινωνικοποίησης με σκύλους, άλλα ζώα αλλά και ανθρώπους εκπαιδεύοντας το κατοικίδιο μας σε μία καλή συμπεριφορά. 

Τι να πάρετε μαζί σας στην εκδρομή με τον σκύλο σας

Η αλήθεια είναι πως η packing list είναι πολύ πιο εύκολη υπόθεση όταν είμαστε μόνοι και έχουμε να ετοιμάσουμε μόνο τη δική μας βαλίτσα. Όταν όμως ταξιδεύουμε με το μωρό ή το κατοικίδιο μας, η προετοιμασία για το ταξίδι απαιτεί περισσότερη προσπάθεια και χρόνο. Γιατί όμως την περιγράφουμε ως μία κοπιαστική διαδικασία; Η απάντηση κρύβεται στις ανάγκες του κατοικιδίου. Μην ξεχνάτε πως όσο καλύτερη προετοιμασία κάνετε, τόσο πιο ξεκούραστο και εύκολο θα είναι το ταξίδι σας.

Όπως κι αν έχει, θα πρέπει οπωσδήποτε να πάρετε μαζί σας το λουρί του σκύλου σας, όπως και το κλουβί του σε περίπτωση μεταφοράς με τρένο, λεωφορείο ή αεροπλάνο. Επιπλέον, θα χρειαστείτε την ιατρική κάρτα του σκύλου σας ενώ ενδεχομένως να πρέπει να πάρετε μαζί σας και κάποιο αγαπημένο του μαξιλάρι ή παιχνίδι που τον διευκολύνει στον ύπνο. Όσο για τη βόλτα, είναι απαραίτητα τα σακουλάκια απορριμμάτων και τα υγρά μαντηλάκια καθαρισμού. Πάρτε μαζί σας τροφή για τον σκύλο σας και ένα ειδικό μπουκάλι με νερό που μπορεί να λειτουργήσει και ως μπολ.

Στο petchef μπορείτε να βρείτε μαγειρευτή τροφή για σκύλους σε όλα τα στάδια της ζωής τους και όλες τις ράτσες για μια πλήρη και ισορροπημένη διατροφή με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Τα γεύματα παραδίδονται φρεσκοκατεψυγμένα, για αυτό συνήθως προτείνουμε να αποθηκεύετε το πιο πολύ φαγητό στην κατάψυξη και να βγάζετε μερικές μερίδες στη συντήρηση του ψυγείου για να ξεπαγώνουν. Αν δεν ανοιχθούν, αντέχουν μέχρι 7 ημέρες στη συντήρηση και 6 μήνες στην κατάψυξη, ενώ όταν ανοιχθούν, θα πρέπει να καταναλωθούν εντός 2 ημερών. Συνεπώς, η μεταφορά τους είναι εύκολη κατά τη διάρκεια μιας εκδρομής και αποτελούν ιδανική λύση. Για ασφαλή μεταφορά της τροφής μας μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Αυτά είναι μερικά από τα βασικά αντικείμενα που θα πρέπει να πάρετε μαζί σας σε μια εκδρομή με τον σκύλο σας, αλλά μην παραλείψετε να λάβετε υπόψη και τις ατομικές ανάγκες και προτιμήσεις του σκύλου σας κατά τη δημιουργία της packing list  με τα αντικείμενα του όπως τα παιχνίδια του ή ακόμα είδη ρουχισμού πχ αδιάβροχο.

Χρήσιμες συμβουλές για την εκδρομή με τον σκύλο σας

Οργάνωση

Οργανώνοντας μια εκδρομή με τον σκύλο σας μπορεί να είναι μια υπέροχη εμπειρία, αλλά απαιτείται η κατάλληλη προετοιμασία για να εξασφαλίσετε μια άνετη και ξεκούραστη εξόρμηση. Πριν από την εκδρομή, βεβαιωθείτε ότι ο σκύλος σας έχει κάνει όλα τα απαραίτητα εμβόλια και αντιπαρασιτικά. Επίσης, εξασφαλίστε ότι έχετε μαζί σας την ιατρική του κάρτα και οποιαδήποτε φαρμακευτική ανάγκη ή ειδική διατροφή που χρειάζεται. Πριν ξεκινήσετε, βεβαιωθείτε ότι ο σκύλος σας έχει κολάρο με τα στοιχεία επικοινωνίας σας, σε περίπτωση που συμβεί κάτι απρόοπτο και χαθεί. Παράλληλα, επιβεβαιώστε ότι το μικροτσίπ του κατοικίδιου ζώου σας είναι ενημερωμένο με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού τηλεφώνου σας. Επιπλέον, είστε σίγουροι ότι το κατάλυμα που έχετε επιλέξει για τη διαμονή του σκύλου σας επιτρέπει τα κατοικίδια; Αν πάλι πρόκειται να ταξιδέψετε στο εξωτερικό, αξίζει να ενημερωθείτε για τους νόμους και τις οδηγίες του κράτους για τα τετράποδα.

Μεταφορά

petchef - εκδρομή με τον σκύλο -  σκύλος αυτοκίνητο

Όσο για τη μεταφορά, προτείνεται από τους ειδικούς μία μεγάλη βόλτα πριν ξεκινήσετε το ταξίδι ώστε ο σκύλος να εκτονώσει την ενέργεια του και να κουραστεί. Εναλλακτικά μπορείτε να επισκεφθείτε ένα πάρκο σκύλων ή να παίξετε ένα παιχνίδι. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το ασφαλέστερο μέρος για το κατοικίδιο ζώο σας, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, είναι στο πίσω κάθισμα. Μάλιστα στην αγορά μπορείτε να βρείτε και ειδική ζώνη για να εξασφαλίσετε την ασφάλεια του. Ωστόσο, όπως υπογραμμίζουν οι κτηνίατροι, δεν θα πρέπει να ταΐζετε το κατοικίδιό σας στο αυτοκίνητο μιας και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ναυτία. Αντ’ αυτού, προτιμήστε να ταΐσετε το κατοικίδιό σας περίπου τρεις με τέσσερις ώρες πριν φύγετε από το σπίτι. Αν κάνετε ένα μεγάλο ταξίδι με τον σκύλο σας, μην παραλείψετε τα συχνά διαλείμματα για ανακούφιση του κατοικίδιου, μια σύντομη βόλτα και μπόλικο νερό. Προσοχή! Ανεξάρτητα από τον καιρό, μην αφήνετε ποτέ το κατοικίδιο ζώο σας μόνο του σε σταθμευμένο όχημα καθώς μπορεί να πάθει θερμοπληξία ή ακόμη και υποθερμία ενώ ενδέχεται και να κλαπεί μαζί με το όχημα.

Βόλτες

Χρησιμοποιήστε πάντα λουρί κατά τη διάρκεια των περιπάτων και αποφύγετε τις περιοχές που ελλοχεύουν κινδύνους (όπως ένα φαράγγι ή ένα ποτάμι) και δεν γνωρίζετε καλά με αποτέλεσμα πιθανά ατυχήματα. Επιπροσθέτως,  κρατήστε αποστάσεις ασφαλείας από τα άγρια ζώα που μπορεί να συναντήσετε στην εξοχή και δεν μπορείτε να προβλέψετε πως ενδέχεται να φερθούν. Μία αναπάντεχη επίθεση δεν είναι ποτέ απίθανη. Το ίδιο ισχύει ως έναν βαθμό και για τη χλωρίδα που δεν ξέρετε τι είδους παρενέργειες θα προκαλέσει στον σκύλο σας, γι’ αυτό μην του επιτρέπετε να τρώει φυτά που ίσως συναντήσει στη εξοχή. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για την αντιμετώπιση του άγχους του κατοικίδιου σας, το οποίο είναι πολύ πιθανό όσο βρίσκεστε μακριά από το σπίτι σας. Σ’ αυτή τη συνθήκη, φροντίστε να του προσφέρετε τα αγαπημένα του παιχνίδια ή αντικείμενα που θα τον κάνουν να νιώθει ασφάλεια.