Perchef - σκύλος με τροφή - χάπι

Σκύλος & χάπι: Έξυπνα κόλπα για να τον ξεγελάσεις

Tips and Tricks για να δώσεις στον σκύλο σου το χάπι που πρέπει να πάρει χωρίς κόπο και με απόλυτη ασφάλεια.

Από ωτίτιδες και εντερικά παράσιτα, μέχρι βιταμίνες, πολλές φορές στον κύκλο της ζωής ενός σκυλιού είναι απαραίτητη η χορήγηση φαρμάκων. Το πιο σύνηθες και δραστικό μέσο είναι το χάπι, το οποίο σίγουρα έχει δυσκολέψει όλους όσους έχουν επιχειρήσει να το χορηγήσουν απευθείας στο κατοικίδιό τους. 

Ειδικά για τους νέους ιδιοκτήτες, η προσπάθεια να δώσουν το χάπι στον σκύλο τους μπορεί να είναι από άβολη έως επικίνδυνη καθώς το ν΄ ανοίξεις το στόμα του σκύλου σου όχι μόνο δεν είναι εύκολο αλλά μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα και τον τραυματισμό σου. Ο κυριότερος λόγος που τα σκυλιά αντιστέκονται, είναι πως δεν τους αρέσει η γεύση που έχει το χάπι. Για τον λόγο αυτό, πολλοί κτηνίατροι, προτείνουν να δίνεις το χάπι που πρέπει να χορηγήσεις στον σκύλο σου μέσω του γεύματος του.

 

Τα ασφαλή φαγητά για το χάπι του σκύλου 

Petchef - άρρωστος σκύλος - χάπι

Ας ξεκινήσουμε με μία απαραίτητη διευκρίνηση. Οι τροφές που θα χρησιμοποιήσετε για να δώσετε το χάπι στον σκύλο σας, δεν πρέπει να είναι ξηρές. Επίλεξε μαγειρεμένα γεύματα ή κρεμώδεις τροφές. Τα πιο ασφαλή φαγητά κι εκείνα που προτιμούν περισσότερο οι ιδιοκτήτες είναι τα παρακάτω:

Φυστικοβούτυρο: Οι περισσότεροι σκύλοι λατρεύουν τη γεύση της συγκεκριμένης λιχουδιάς. Το φυσικό φυστικοβούτυρο, αυστηρά χωρίς ξυλιτόλη και άλλα τεχνητά γλυκαντικά, είναι ένας τρόπος να ξεγελάσεις τον τετράποδο φίλο σου και να πάρει το χάπι του. 

Πουρές φρούτων: Μήλα ή αλεσμένες μπανάνες είναι ένα καλό «καμουφλάζ», για να χορηγήσεις το χάπι στο σκύλο ενώ έχουν και το πλεονέκτημα πως συνδυαστικά με το χάπι θα λάβει και τις βιταμίνες που περιέχουν τα φρούτα.

Γιαούρτι: Μιλάμε φυσικά για το φυσικό γιαούρτι, το οποίο περιέχει προβιοτικά, που βελτιώνουν τη λειτουργεία του εντέρου του σκύλου σου. Οι κτηνίατροι συστήνουν ενίοτε να εμπλουτίζεις τη διατροφή του κατοικίδιου σου μ’ αυτά, όταν λαμβάνουν αντιβίωση καθώς είναι πολύ βοηθητικό.

Μαγειρεμένο κρέας: Η πιο εύκολη και ασφαλής λύση για να χορηγηθεί το χάπι στον σκύλο σου είναι μέσα από το μαγειρεμένο γεύμα του. Οι συνταγές μαγειρευτού φαγητού του petchef καλύπτουν πλήρως τις διατροφικές ανάγκες και λόγω των ευχάριστων υφών τους ένα χάπι μπορεί να κρυφτεί και να χορηγηθεί πιο αποτελεσματικά. Το κοτόπουλο ή το μοσχάρι σε συνδυασμό με λαχανικά, αποτελούν ένα πλήρες γεύμα για όλα τα σκυλάκια που θέλουν μία ελαφριά αλλά και πρωτεϊνούχα τροφή στην καθημερινότητά τους.

 

Tips για να δώσεις το χάπι στον σκύλο σου 

Petchef - φάρμακο για σκύλους - χάπι

Υπάρχουν αρκετά έξυπνα tips για να δώσεις χάπι στον σκύλο σου κυρίως μέσα από το φαγητό του. Εάν επιλέξεις κάποια κρεμώδη τροφή το κουτάλι της σούπας με καμουφλαρισμένο το χάπι είναι ο πλέον συνήθης τρόπος. Οι περισσότεροι κτηνίατροι προτείνουν να χορηγηθεί η φαρμακευτική ουσία σπάζοντας το χάπι απευθείας σε τροφή ή ακόμη και σε νερό, το οποίο χορηγείται μέσω σύριγγας.

Οι λιχουδιές επιβράβευσης είναι κάτι στο οποίο κανένας σκύλος δεν μπορεί να του αντισταθεί. Έτσι μπορείς να πλάσεις γύρω από το χάπι κάποια πιο ρευστή λιχουδιά και να τον επιβραβεύσεις στην πρώτη εντολή που θα υπακούσει.

Η καλύτερη λύση φυσικά είναι το αληθινό μαγειρευτό φαγητό, χωρίς χρωστικές ή συντηρητικά, το οποίο είναι σχεδιασμένο ειδικά για τις ανάγκες του σκύλου σου. Οι συνταγές του petchef καλύπτουν τη διατροφή των σκύλων σε όλα τα στάδια της ζωής τους και προορίζονται για όλες τις ράτσες, προκειμένου η διατροφή τους να είναι ισορροπημένη και πλήρης.

Δημιουργούμε εξατομικευμένο πλάνο διατροφής λαμβάνοντας υπόψη το βάρος, την ηλικία και το επίπεδο δραστηριότητας κάθε σκύλου.

Δημιούργησε το πλάνο για τον τετράποδο φίλο σου εδώ.