petchef-μπάλα τένις-παιχνίδια

Δραστηριότητες και παιχνίδια για τον σκύλο σου το Φθινόπωρο

Τα καλύτερα παιχνίδια για τον σκύλο σου, κατά τη διάρκεια του Φθινοπώρου, για άσκηση και καλή διάθεση.

Ο Οκτώβριος είναι ο κατάλληλος μήνας να μιλήσουμε για τα φθινοπωρινά παιχνίδια με τον σκύλο σου, καθώς οι θερμοκρασίες μπορεί να έχουν πέσει αλλά ο καιρός είναι ακόμα καλός. Αυτό που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου είναι πως τα παιχνίδια και οι δραστηριότητες είναι απαραίτητα για την υγεία αλλά και την καλή ψυχολογία του σκύλου σου. Ωστόσο, θα πρέπει να λάβουμε όλοι σοβαρά υπόψη πως ο χρόνος μας είναι εξαιρετικά περιορισμένος λόγω των πολλών υποχρεώσεων κι έτσι δεν είναι πάντοτε εφικτό ν’ αφιερώσουμε πολύ χρόνο στο παιχνίδι με τον σκύλο μας. Συνεπώς πρέπει να βρούμε ιδέες για παιχνίδια που δεν είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα και απαιτητικά.

Τα οφέλη που έχουν τα παιχνίδια για τον σκύλο σου

petchef-πάρκο-παιχνίδια

Τα παιχνίδια και οι δραστηριότητες, όπως εύκολα μπορείς να καταλάβεις, είναι εξαιρετικά βοηθητικά τόσο για την ψυχική, όσο και τη σωματική υγεία του σκύλου σου. Δεν είναι τυχαίο πως μόλις ένας σκύλος ακούσει τις λέξεις «βόλτα», «παιχνίδι» και «πάρκο» κουνά σαν τρελός την ουρά του.

 Τα παιχνίδια παρέχουν την ευκαιρία για σωματική άσκηση, προσφέροντας απελευθέρωση ενέργειας και διατηρώντας τον σκύλο σε καλή φυσική κατάσταση. Τα περισσότερα, μάλιστα, απαιτούν σκέψη και στρατηγική, βοηθώντας τον σκύλο να κρατήσει σε εγρήγορση το μυαλό του. Τα παιχνίδια που παίζονται με τους ιδιοκτήτες τους ενισχύουν το δέσιμο μεταξύ ανθρώπου και σκύλου αλλά και την αλληλεπίδραση του σκύλου σου με άλλους σκύλους. Επιπλέον, εκείνα που χρησιμοποιούν αντικείμενα, λιχουδιές και μυρωδιές βοηθούν τον σκύλο να εξερευνήσει το περιβάλλον του και ν’ αναπτύξει τις αισθήσεις του. Τέλος, δεν είναι λίγα και τα παιχνίδια που χαλαρώνουν έναν σκύλο και τον βοηθήσουν να ηρεμήσει και να μειώσει το άγχος του.

Ιδέες για φθινοπωρινά παιχνίδια και δραστηριότητες με τον σκύλο σου

petchef-φρίσμπι-παιχνίδια

  • Ρίξε ένα δισκάκι ή ένα φρίσμπι και άφησε τον σκύλο να το φέρει πίσω. 
  • Άφησε τον σκύλο σου να παίξει με τα φθινοπωρινά φύλλα και ενθάρρυνε τον να τα βρει και να κρυφτεί μέσα στις στοίβες με τα φύλλα που έχουν πέσει από τα δέντρα. 
  • Παίξε κρυφτό με τον σκύλο, κρύβοντας αγαπημένα του αντικείμενα. Εναλλακτικά, μπορείς να κρυφτείς κι εσύ για να σε ψάξει. 
  • Κάνε μεγάλες βόλτες σε δάση και πάρκα ώστε να γνωρίσει ο σκύλος σου το φυσικό περιβάλλον και να εξοικειωθεί μαζί του. 
  • Εκπαίδευσε τον σκύλο σου σε νέες εντολές και κόλπα σε δημόσιους χώρους, όπου θα είναι πιο ευχάριστο και για εσένα και για τον σκύλο σου.
  • Πάρε τον σκύλο σου και πηγαίντε μια βόλτα ως το το Discover Dogs, το μεγαλύτερο φεστιβάλ για όλα τα σκυλάκια!

Το petchef θα λάβει μέρος στη μεγαλύτερη γιορτή για όλους τους σκύλους! Η Discover Dogs επιστρέφει την Παρασκευή 20, το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Οκτωβρίου στην Αθήνα, στο εκθεσιακό κέντρο MEC στην Παιανία. Η πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα Discover Dogs 2023 θα αποτελέσει ένα μοναδικό στο είδος του, καινοτόμο γεγονός που θα έχει ως βασικό της σκοπό την ενημέρωση, την εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα ευζωίας του σκύλου, κοινωνικής ευθύνης, δικαιωμάτων και υποχρεώσεων των κηδεμόνων μέσα από συμμετοχικούς ερευνητικούς τρόπους μάθησης με διαθεματική και διεπιστημονική διάσταση.

petchef-discover-dogs-2023

Στο πλαίσιο της Discover Dogs θα μπορέσεις να γνωρίσεις (ακόμα και να δοκιμάσεις) τα μαγειρεμένα γεύματα του petchef, να ενημερωθείς για τα οφέλη τους στην υγεία του σκύλου σου, να γνωρίσεις όλη την ομάδα του petchef μαζί με τους κτηνιάτρους και εκπαιδευτές που συνεργάζεται καθώς και να λάβεις μέρος στον διαγωνισμό τους για πολλά δώρα!

Το petchef θα βρίσκεται στο περίπτερο Α7. Σε περιμένουμε!