petchef - σκύλος - Halloween

Halloween, σκυλιά και κολοκύθες 🎃

Όλα όσα αξίζει να γνωρίζεις για το Halloween και τον τρόπο με τον οποίο θα προστατεύσεις τα αγαπημένα σου κατοικίδια. 

Παρότι το Halloween είναι δημοφιλές εδώ και πολλά χρόνια στην Αμερική, έχει λίγα χρόνια που η δημοφιλία του έφτασε και στην Ελλάδα και μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που το γιορτάζουν. Μπορεί να χαρακτηρίζεται ως μια ξενόφερτη γιορτή αλλά καμία αφορμή για λίγη χαρά και διασκέδαση δεν πρέπει να πηγαίνει χαμένη. Ακόμη λοιπόν κι αν ζεις στην Ελλάδα -κι όχι στην Αμερική- μην αποκλείεις την τελευταία ημέρα του Οκτώβρη να συναντήσεις κολοκύθες, τρομακτικές εμφανίσεις και λαχταριστά σνακς. Άλλωστε πλέον διοργανώνονται και πολλά πάρτι με αυτή τη θεματική. 

Λίγα λόγια για το Halloween

petchef - νυχτερίδα και κολοκύθα - Halloween

Όπως ήδη μπορεί να γνωρίζεις το Halloween αποτελεί ένα κέλτικο έθιμο που δεν γιορτάζεται μόνο στην Αμερική αλλά και σε αλλά μέρη του κόσμου. Η νύχτα της 31ης Οκτωβρίου καλεί τις παρέες παιδιών αλλά και τις οικογένειες να φορέσουν τρομακτικές μεταμφιέσεις και να χτυπήσουν τις πόρτες των σπιτιών λέγοντας «Trick or Treat» με σκοπό να γεμίσουν το καλαθάκι τους με αμέτρητα γλυκίσματα. Ωστόσο, η ημέρα του Halloween έχει συνδεθεί με μεταφυσικές εμπειρίες αλλά και εγκλήματα που έχουν εμπνεύσει μάλιστα και ταινίες τρόμου.

Halloween και κατοικίδια 

Το Halloween μπορεί ν' αποτελεί μια μέρα διασκέδασης για εμάς και τα παιδιά αλλά για τα κατοικίδια μας ενδέχεται ν’ αποδειχθεί ιδιαίτερα στρεσογόνο. Οι περίεργοι θόρυβοι, ο τρομακτικός στολισμός των σπιτιών και οι ασυνήθιστες μεταμφιέσεις των ανθρώπων, είναι πιθανό να δημιουργήσουν άγχος στα σκυλιά μας και να τα κάνουν να φοβηθούν. Επίσης έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο τα σκυλιά να τρώνε μεγάλες ποσότητες από απαγορευτικές τροφές (όπως η σοκολάτα) επειδή τις βρίσκουν εύκολα διαθέσιμες μέσα στο σπίτι.

Halloween: Πώς θα προστατεύσεις τον σκύλο σου

petchef - οικογένεια - Halloween

Στολή: Όλο και περισσότεροι fans του Halloween επιλέγουν να ντύνουν τα σκυλιά τους με μια τρομακτική μεταμφίεση. Αυτή η απόφαση όμως απαιτεί προσοχή. Φρόντισε ο σκύλος σου να είναι άνετος και το κοστούμι του να μην περιέχει μικρά κομμάτια που ενδέχεται να καταπιεί. 

Λιχουδιές: Πολλά από τα Halloween γλυκίσματα και σοκολάτες που κυκλοφορούν στο εμπόριο είναι τοξικά για τους σκύλους. Για αυτό, αν έχεις γεμίσει το σπίτι με λιχουδιές και σοκολάτες, σιγουρέψου πως ο σκύλος σου δεν θα καταφέρει να τα φτάσει. Και αν βγείτε έξω για βόλτα, προσέξτε καλά τι μπορεί να βρει και να φάει στη διαδρομή. 

Διακόσμηση: Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται να δείξεις και με τον στολισμό του σπιτιού σου. Φρόντισε να μην επιτρέπεις στον σκύλο σου να κάνει κάποια ζημιά όσο ζωηρός κι αν είναι. Παραδείγματος χάρη, τα αναμμένα κεριά ενδέχεται με μια απότομη κίνηση να προκαλέσουν πυρκαγιά.

Halloween και κολοκύθες

petchef - veggie - Halloween

Αν αγαπάς το Halloween, τότε η κολοκύθα είναι ένα από τα αγαπημένα σου λαχανικά. Η veggie συνταγή μαγειρευτού φαγητού για σκύλους περικλείει όλη τη δύναμη των λαχανικών ενώ ανάμεσα στα συστατικά της θα βρεις και την κολοκύθα που λατρεύεις! Μην "φοβάστε" η Veggie είναι ένα πλήρες & υγιεινό γεύμα για όλα τα σκυλάκια που θέλουν να μειώσουν την κατανάλωση κρέατος.

Οφέλη της κολοκύθας: Πλούσια πηγή βιταμίνης Α και β-καροτενοειδή. Έχει υψηλή αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδες δράση. Πλούσια σε σίδηρο και μαγγάνιο το οποίο περιέχει ένζυμα που βοηθούν στην ανάπλαση των οστών και του κολλαγόνου. 

 

Βρες το σωστό πλάνο που ταιριάζει στον σκύλο σου και όλα τα υπόλοιπα άστα πάνω μας! Δημιούργησε το πλάνο συνδρομής για τον τετράποδο φίλο σου εδώ.