petchef - παιχνίδια - εκπαίδευση σκύλου

Πώς οι λιχουδιές βοηθούν στην εκπαίδευση του σκύλου

Ο καλύτερος τρόπος να εντάξεις τις λιχουδιές του σκύλου στην εκπαίδευση του με τον πιο αποδοτικό τρόπο.

Η καθημερινότητα του σύγχρονου ατόμου αποδεικνύεται εξαιρετικά απαιτητική καθώς οι υποχρεώσεις δεν του αφήνουν περιθώρια για ν’ ασχοληθεί όσο θα ήθελε με τον ίδιο του τον εαυτό και τις επιθυμίες του, πόσο μάλλον με το κατοικίδιο του. Ωστόσο, όλο και περισσότεροι επιλέγουν να φιλοξενήσουν στο σπίτι τους ένα κατοικίδιο, με το οποίο θ’ αναπτύξουν μια σχέση γεμάτη αγάπη και απόλυτη αφοσίωση. Βέβαια, αυτά τα συναισθήματα αποτελούν τη θετική όψη του να έχεις έναν ζώο συντροφιάς στο σπίτι και τη ζωή σου.

Από την άλλη πλευρά, είναι γνωστό πως πολλές φορές τα κατοικίδια μας ταλαιπωρούν με την ανυπακοή, τις ζημιές και τον υπερβολικό τους θόρυβο. Αυτά φυσικά είναι σημάδια πως δεν υπάρχει σωστή επικοινωνία με τον σκύλο μας και πως θα πρέπει να χτιστεί μια σχέση εμπιστοσύνης και κατανόησης προκειμένου να μετριάσουν και οι ενοχλητικές για εμάς συμπεριφορές του σκύλου. Ο καλύτερος τρόπος για κάτι τέτοιο είναι η εκπαίδευση, είτε μ’ έναν εκπαιδευτή σκυλιών, είτε μόνος σου, σ’ ένα πρώτο στάδιο. Αξίζει να θυμάσαι πως όσο νωρίτερα ξεκινήσεις την εκπαίδευση του σκύλου σου, τόσο πιο γρήγορα θα έχεις τα αποτελέσματα που θες και συνεπώς μια σωστή και υγιής σχέση μαζί του.

Πού βοηθά η εκπαίδευση;

petchef - λουρί σκύλος - εκπαίδευση σκύλου

Η εκπαίδευση περιορίζει ή εξαλείφει τα συχνότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κατοικιδιογονείς. Αυτά είναι το ασταμάτητο γάβγισμα, το τράβηγμα του λουριού κατά τη διάρκεια της βόλτας, οι ζημιές, η επιθετικότητα και το άγχος του αποχωρισμού. Αυτό που αξίζει να έχεις κατά νου είναι πως υπάρχει πάντα η δυνατότητα να βελτιώσεις μια συμπεριφορά του σκύλου που σε ταλαιπωρεί κι εσένα και τον σκύλο σου. Πρέπει όμως να θυμάσαι πως οι ειδικοί πιστεύουν ότι η εκπαίδευση του σκύλου μας πρέπει να γίνεται σε συνάρτηση με την προσωπικότητα του, θέτοντας ως βασικό στόχο την υπακοή σε εντολές που θεωρούνται κρίσιμες για τις ανάγκες του κατοικίδιου αλλά και του ανθρώπου του.

Η εκπαίδευση του σκύλου με λιχουδιές

petchef - λιχουδιά - εκπαίδευση σκύλου

Η εκπαίδευση του σκύλου έχει πάψει να βασίζεται στην τιμωρία και την επίπληξη και βασίζεται πλέον σε μεγάλο βαθμό στην επιβράβευση.  Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, τόσο οι εκπαιδευτές, όσο και οι κατοικιδιογονείς, να αξιοποιούν την επιθυμία των σκύλων για φαγητό ώστε να τους εκπαιδεύσουν. Σ’ αυτό το σημείο εντοπίζεται ο καθοριστικός ρόλος που έχουν οι λιχουδιές στην εκπαίδευση του σκύλου, χωρίς να σημαίνει πως κάνουν θαύματα ή ότι πρέπει να γίνεται υπερβολική χρήση τους. Σκοπός είναι σταδιακά η καλή συμπεριφορά του σκύλου μας να γίνει ανεξάρτητη από την επιβράβευση με λιχουδιές και ν’ αναχθεί σε συνήθεια. Αυτός είναι και ο λόγος που συνίσταται να βρεις και εναλλακτικές μορφές επιβράβευσης, όπως είναι ένα παιχνίδι ή η βόλτα με τον σκύλο σου.

Tips για την εκπαίδευση με λιχουδιές

Για να υπακούσει ο σκύλος σε μία εντολή, κράτησε τη λιχουδιά κοντά στη μύτη του και χρησιμοποίησε τη για να τον κατευθύνεις λέγοντας την κατάλληλη λέξη, πχ «κάτσε». Αν ο σκύλος σου υπακούσει, πρόσφερε του μία λιχουδιά με ταχύτητα ώστε να συνδυάσει την υπακοή με την επιβράβευση.

Οι λιχουδιές μας με μήλο και κανέλα ή με δυόσμο, είναι ιδανικές ως συμπλήρωμα στην καθημερινή διατροφή του σκύλου και κατάλληλες για όλες τις ώρες της ημέρας ως επιβράβευση αλλά και για την εκπαίδευση του σκύλου. Μπορείς να τις βρεις στο τέλος της παραγγελίας σου, μαζί με άλλα αξεσουάρ για τη βόλτα σας.

ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΕ ΤΩΡΑ ΕΔΩ 🐕🐾