petchef-σκύλος με χαμόγελο- χαρούμενος

Πώς θα κάνω τον σκύλο μου να νιώσει πιο χαρούμενος

Χρήσιμες συμβουλές για να βελτιώσεις τη διάθεση του σκύλου σου και να τον βοηθήσεις να γίνει πιο χαρούμενος. 

Όλοι όσοι αγαπάμε τα κατοικίδια μας προσπαθούμε πάντα να τους αφιερώνουμε χρόνο, να τους φροντίζουμε και να τους περιποιούμαστε. Ωστόσο, το νοιάξιμο για ένα ζώο συντροφιάς δεν έχει να κάνει μόνο με την τροφή ή τον καλλωπισμό του αλλά και με την ψυχολογική του κατάσταση. Ένας σκύλος είναι χαρούμενος, όταν νιώθει καλά και ασφαλής. Αυτό όμως δεν είναι τόσο εύκολο και χρειάζεται από εμάς χρόνο, προσπάθεια και υπομονή. Άλλωστε, η καλή ψυχολογία του σκύλου μας δεν είναι προαιρετική αλλά αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση καθώς έχει άμεση σύνδεση με την καλή του υγεία. 

Η ψυχολογία και η υγεία του σκύλου μας αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία. Οι σκύλοι χρειάζονται ψυχολογική ισορροπία ακριβώς όπως και οι άνθρωποι. Μπορεί πολλές φορές να το ξεχνάμε, όμως ο σκύλος μας έχει ψυχολογικές ανάγκες και χρειάζεται αγάπη, ασφάλεια και προσοχή. Αντίθετα, δεν υπάρχει κάτι χειρότερο για την ψυχολογία ενός σκύλου από το να νιώθει μόνος και παραμελημένος. Αυτά τα συναισθήματα μπορούν ν’ αυξήσουν το άγχος του σκύλου, να μειώσουν την ενέργεια του, να προκαλέσουν κατάθλιψη και να επηρεάσουν τον ύπνο του.

 

Οι συμβουλές των ειδικών για να είναι ο σκύλος σου χαρούμενος

petchef - σκύλος σε λιβάδι - χαρούμενος

Το σημαντικότερο όλων είναι ο σκύλος σου να νιώθει ασφαλής καθώς αυτό κατ’ επέκταση μειώνει το άγχος του. Η ασφάλεια δεν έχει να κάνει μόνο με την έλλειψη του αισθήματος κινδύνου αλλά και με τη σιγουριά ενός σταθερού προγράμματος που αποδεικνύεται αρκετά βοηθητικό για την ψυχολογία του. 

Η άσκηση και το παιχνίδι είναι επίσης αρκετά σημαντικά για έναν σκύλο και την ψυχολογία του καθώς κατά πάσα πιθανότητα η βόλτα θ’ αποτελέσει την αγαπημένη του στιγμή μέσα στην ημέρα. 

Η επιβράβευση του σκύλου, όταν είναι υπάκουος ή ακολουθεί κάποια εντολή, μπορούν κάλλιστα να τον κάνουν πιο χαρούμενο. Η επιβράβευση ενδέχεται να έχει να κάνει με ένα «μπράβο», ένα χάδι ή ακόμη και με μία λιχουδιά. 

Αυτό που όλοι μπορούν εύκολα να καταλάβουν είναι πως ο ποιοτικός χρόνος με τον σκύλο μας παίζει σπουδαίο ρόλο στο να γίνει πιο χαρούμενος. Ήδη θα έχεις διαπιστώσει πως τα χάδια, οι αγκαλιές και η τρυφερότητα κάνουν καλό όχι μόνο στον σκύλο σου αλλά στον ίδιο σου τον εαυτό. 

Από την άλλη, κανένας μας δεν θέλει ν’ αφήνει μόνο του τον σκύλο του για πολλές ώρες, όμως τόσο η εργασία, όσο και οι υποχρεώσεις, δε μας αφήνουν περιθώρια για εναλλακτικές λύσεις. Για το διάστημα αυτό, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να προμηθευτείς διαδραστικά παιχνίδια που θα κρατήσουν συντροφιά στον σκύλο σου και να ζητήσεις τη συνδρομή κάποιου φίλου, συγγενή ή γείτονα ο οποίος θα έχει πρόσβαση στο σπίτι και θα μπορεί να του κρατήσει λίγη συντροφιά.

Κλείνοντας, θα πρέπει να έχεις πάντα υπόψη πως η καλή υγεία του σκύλου σου είναι καθοριστική για την καλή του διάθεση. Γι’ αυτό τον λόγο, οι τακτικές επισκέψεις στον κτηνίατρο, τα εμβόλια, η άσκηση αλλά και η τροφή αποτελούν παράγοντες στους οποίους συνίσταται να δείξεις μεγάλη προσοχή.

Τα γεύματα του petchef είναι αποδεδειγμένο πως θα προκαλέσουν ανεπανόρθωτη χαρά στην ουρά του σκύλου σου! 

petchef - σκύλος ζητά χάδια - χαρούμενος

Τα γεύματα του petchef μαγειρεύονται με τις καλύτερες φρέσκες πρώτες ύλες που προορίζονται για ανθρώπινη κατανάλωση ενώ δε χρησιμοποιούνται ποτέ συντηρητικά και χρωστικές. Όλα τα υλικά μαγειρεύονται σε χαμηλές θερμοκρασίες με τη μέθοδο Sous Vide (μαγείρεμα σε κενό αέρος), έτσι ώστε να διατηρούνται όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και παράλληλα να εξουδετερώνονται τυχόν βακτήρια και παθογόνοι οργανισμοί. Στη συνέχεια τα γεύματα ψύχονται απότομα σε χαμηλή θερμοκρασία σύμφωνα με το σχέδιο ασφάλειας τροφίμων HACCP, ώστε να παραμένουν ολόφρεσκα μέχρι την ημέρα παράδοσης.

 

Δημιούργησε το πλάνο συνδρομής για τον τετράποδο φίλο σου εδώ.