petchef - μπανιέρα παπάκι - μπάνιο του σκύλου

Χρήσιμες συμβουλές για το μπάνιο του σκύλου στο σπίτι

Όλα όσα αξίζει να γνωρίζεις για το μπάνιο του σκύλου στο σπίτι ώστε να γίνει πιο ευχάριστο και για τους δυο σας.

Το κομμωτήριο σκύλων είναι πάντα μια καλή λύση για να φύγει από πάνω σου η διαδικασία του καθαρισμού και της περιποίησης του κατοικίδιου σου που μπορεί ν’αποδειχθεί ένας άθλος. Άλλωστε, αν δεν γίνεται με τον σωστό τρόπο, το μπάνιο στο σπίτι, δεν ταλαιπωρεί μόνο εσένα αλλά και τον σκύλο σου. Παρόλα αυτά, είναι πολλές οι φορές που είτε δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα, είτε ο σκύλος νιώθει εξαιρετικά άβολα σε ξένα χέρια. Τότε είναι που επιφορτίζεται ο ιδιοκτήτης με το μπάνιο του σκύλου που λαμβάνει χώρα στο σπίτι. Πώς όμως θα κάνεις το μπάνιο του σκύλου σου πιο εύκολο και διασκεδαστικό, τόσο για σένα, όσο και για το κατοικίδιο σου; Ακολουθούν όλες οι χρήσιμες συμβουλές! 

Κάθε πότε πρέπει να κάνουμε μπάνιο τον σκύλο μας; 

Η συχνότητα με την οποία πρέπει να κάνεις μπάνιο στον σκύλο σου εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως ο τύπος της τρίχας, η ράτσα, το μέγεθος, οι συνήθειες του σκύλου κ.α. Γενικά, συνήθως αρκεί να κάνετε μπάνιο στον σκύλο σας κάθε 2 μήνες ή όταν δείχνει πραγματικά βρώμικος. Συχνότερα μπάνια μπορεί να ξηραίνουν το δέρμα του σκύλου και να έχουν αρνητικές συνέπειες στο τρίχωμα του. 

Γιατί οι σκύλοι φοβούνται το μπάνιο;

petchef - μπανιέρα - μπάνιο του σκύλου

Οι περισσότεροι σκύλοι φοβούνται το μπάνιο λόγω της ανατροπής της καθημερινής τους ρουτίνας που μοιάζει τρομακτική. Το περιβάλλον του μπάνιου είναι άγνωστο για τους περισσότερους σκύλους καθώς δεν έχουν πρόσβαση, οι ήχοι του νερού είναι ενοχλητικοί ενώ πολλοί σκύλοι έχουν κάποια αρνητική εμπειρία από καυτό νερό ή κάποιο ατύχημα στη μπανιέρα. 

8 tips για το μπάνιο του σκύλου στο σπίτι 

1. Επίλεξε το κατάλληλο μέρος για το μπάνιο του σκύλου. Αν έχει μικρό μέγεθος βολεύει μία λεκάνη ή ο νιπτήρας. Αν είναι μεγαλόσωμος προτίμησε τη μπανιέρα, όμως τοποθέτησε νωρίτερα ένα αντιολισθητικό πατάκι. Η αυλή ή ο κήπος είναι πάντα μια καλή λύση για τους καλοκαιρινούς μήνες ή τις μεσημεριανές ώρες με υψηλές θερμοκρασίες. 

2. Μίλησε γλυκά στον σκύλο σου και προσπάθησε να τον καθησυχάσεις και να τον βοηθήσεις να αισθανθεί ασφάλεια. 

3. Αν ο σκύλος σου φοβάται το νερό ή τη διαδικασία του μπάνιου, προσπάθησε να μετατρέψεις τους αρνητικούς συσχετισμούς σε θετικούς. Προσπάθησε να τον επαινέσεις και να του προσφέρεις λιχουδιές. Επίσης, μπορείς να μεταφέρεις κοντά στην μπανιέρα το μπολ με το φαγητό του και να του προσφέρεις τ’ αγαπημένα του παιχνίδια. 

4. Βούρτσισε το τρίχωμα του σκύλου, πριν το μπάνιο ώστε ν’ απομακρυνθούν κόμποι αλλά και βρωμιές. 

5. Έλεγξε προσεκτικά τη θερμοκρασία του νερού, πριν φέρεις τον σκύλο σου σε επαφή μ’ αυτό! 

6. Πλύνε τον σκύλο σου σ’ όλο το σώμα από τον λαιμό και κάτω και εφάρμοσε το σαμπουάν κάνοντας μασάζ με απαλές κινήσεις. Για το κεφάλι, χρησιμοποίησε μία βρεγμένη πετσέτα. 

7. Ξέβγαλε με άφθονο νερό και σκούπισε τον με μια απορροφητική πετσέτα, δίχως να ασκήσεις πολύ έντονη πίεση. 

petchef - πετσέτα - μπάνιο του σκύλου

8. Φυσικά σημαντικό ρόλο στο μπάνιο του σκύλου, παίζουν και τα κατάλληλα προϊόντα που θα εξασφαλίσουν τον καθαρισμό αλλά και την όμορφη μυρωδιά του κατοικιδίου μας. Βρες τώρα στο κατάστημά μας το υποαλλεργικό και ήπιο σαμπουάν & conditioner σκύλων για όλους του τύπους τριχώματος με υπέροχο άρωμα μπισκότου. Το υπέροχο Cookies συνδυάζει τα οφέλη του ήπιου καθαρισμού και της ενυδάτωσης ενώ ταυτόχρονα κάνει το χτένισμα πιο εύκολο και βοηθάει στην ανώδυνη απομάκρυνση της νεκρής τρίχας.

petchef-shampoo-cookies-topdog

*το σαμπουάν μας μπορείς να το προσθέσεις στο τέλος της παραγγελίας σου όπως όλα τα extra καλούδια που έχουμε για τον σκύλο σου πέραν του φαγητού! Ξεκίνα την παραγγελία σου εδώ!